Kredittkort for oppussing

Kredittkort for oppussing

Mange ønsker å gjøre ulike oppgraderinger i hjemmet, men det er ikke alltid økonomien strekker helt til. Da kan et lån være en god løsning. Du kan derimot velge mellom flere lånetyper for å pusse opp boligen din. Her gir vi en oversikt over hvordan du kan bruke kredittkort til oppussing.

Finn riktig kort for dine behov

Det finnes mange kredittkort på markedet. Det kan være forvirrende å vite hva du skal se etter. Du må selv identifisere hva som er mulig med din personlige økonomi. Husk at det ofte kan bli dyrere enn planlagt å pusse opp boligen. Derfor er det spesielt viktig å planlegge nøye for å unngå overraskelser.

Ulike vurderingsfaktorer for kredittkort

 • De ulike kortenes kredittrammer varierer ofte mellom 5 000 kroner og 150 000 kroner
 • Rentefri periode lar deg låne penger en bestemt tidsperiode uten ekstra kostnader
 • Rabatter og bonuser kan gjøre oppussingen både gøy og rimelig
 • Enkelte kredittkort gir deg tilbake penger på varekjøp

Fordeler med kredittkort

Det er mange som sår tvil om kredittkort, men dette kan være svært lønnsomt for ansvarlige forbrukere. Ikke alle kort krever årsavgifter, så det trenger ikke koste noe å ha et kort liggende. Så lenge du er en disiplinert forbruker og betaler fakturaen før forfall, kan det være mye penger å spare me dette.

Det finnes mange fordeler ved kreditt, som:

 • Rentefri betaling
 • Rabatter og bonusordninger
 • Oversiktlige betalinger
 • Beskyttelse mot svindel
 • Kortsiktig, fleksibelt lån

Kort søknadsprosess

Ved andre lånetyper som forbrukslån, får du utbetalt et engangsbeløp etter å ha sendt inn søknad og blitt godkjent. Om du ønsker et nytt lån, må du gjennom den samme prosessen enda en gang. Med et kredittkort, vil du alltid ha tilgjengelig kreditt.

Når du søker om kredittkort, kan du få svar relativt raskt. Det vil deretter ta noen dager som oftest inntil en uke, før du får kortet i posten. Etter dette står du derimot fritt til å bruke pengene som du selv ønsker, for å oppfylle din drøm om oppussing.

Kredittkort med rabatter

Hva du bør se etter når du er på utkikk etter et kredittkort for oppussing, er et kort med gunstige fordeler, lave renter og en lang rentefri periode. Det er stor konkurranse mellom aktørene for å skille seg ut. Som resultat får du som kunde mange muligheter for å spare penger på gunstige avtaler.

Det kan lønne seg å se etter kort med gode fordelsprogrammer eller cashback. Slik har du muligheten til å motta rabatter på store utvalg av både fysiske butikker og på nett. Dette gjelder ikke bare i Norge, men over hele verden.

Kredittramme

Et kort med en høyere kredittramme kan også være fordelaktig når du skal pusse opp hjemmet. På denne måten er det ikke nødvendig å ha flere kort for å finansiere oppussingen i sin helhet. Det kan derimot stilles krav til minsteinntekt dersom kredittrammen er høy.

Hvem kan søke om kreditt

Som ved alle typer lån, stilles det ulike kriterier til deg som søker om kredittkort:

 • Du må være over 18 år. Enkelte banker har høyere aldersgrenser
 • Søkere må være norske statsborgere, eller ha bodd i Norge de siste tre årene
 • Du må ha fast inntekt for å søke om kreditt
 • Kredittramme fastsettes mellom deg selv og banken
 • Høyere kredittrammer stiller ofte krav til minsteinntekt

Et kort med kreditt er en form for lån uten sikkerhet. Siden dette er en høyere risiko for banken, er også rentene høyere enn for andre typer lån. Den effektive renten for kredittkort er derimot fastsatt, og avhenger dermed ikke av din kredittscore.

Sammenlign ulike kort

Internett har gjort det enklere for forbrukere og finne det beste kortet på markedet. Du kan enkelt sammenligne kort på nett, slik finne det som tilfredsstiller dine kriterier best. Før du inngår en avtale lønner det seg å lese gjennom gjeldende betingelser og vilkår.